Kahvaltılarınıza Tat Katacak Efsane Lezzet: Kızılcık Marmelatı Tarifi

Hem rengiyle hem lezzetiyle herkesten tam not alan, yüksek besleyici özelliklere sahip ve çocukların da bayılacağı bir tarifle sabah kahvaltılarınıza renk katmak ister misiniz? Yoğun C vitamini içeren kızılcık meyvesiyle pratik biçimde yapabileceğiniz kızılcık marmelatı tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler

  • 500 g kızılcık
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 su bardağı su
  • Hazırlanışı

Kızılcıkları süzgeçli kaseye alarak yıkayın.

Yıkadığınız kızılcıkları bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ve suyu ekleyin.

Kısık ateşte, kızılcıklar yumuşayana kadar pişirin.

Yumuşayan kızılcıkların taneli kısımlarını tekrar süzgeçli kaseye alarak soğumaya bırakın.

Spatula yardımıyla kızılcıkları ezerek çekirdeklerini çıkarın.

Çekirdeklerini çıkardığınız kızılcıkları tencereye aktarın. Üzerine tarçını ekleyin, kıvam alana kadar pişirin.

Ardından tenceredeki tarçını çıkarın, limon suyunu ekleyin. Bir süre daha pişirin.

Tencereyi ocaktan alarak altlığın üzerine yerleştirin ve soğumaya bırakın.

Dilerseniz marmelatı cam kavanozlara aktarabilirsiniz.

Afiyet olsun!