Kahve Yanı Atıştırmalık: Hurmalı Kıtır Bisküvi Tarifi

İtalyan mutfağının ünlü kurabiyesi biscotti, iki kez fırınlanan ve adını bu işlemden alan bir tatlıdır. Özellikle kahveyle yakıştırılan biscotti, evde az kalan ve kendileriyle ne yapacağınızı bilemediğiniz kuru yemişleri ve meyveleri değerlendirmenin en iyi yollarından biridir.

Yüksek besin değeri ve antioksidan özelliği ile öne çıkan hurma ise en çok tercih edilenlerden biridir. Hurma, içerdiği besinler ile bağışıklık sistemimizi kuvvetlendirir. Cilt sağlığından sinir sistemine birçok faydası olan hurma meyvesi ile çayın ve kahvenin yanına sağlıklı bir atıştırmalık eklemek isteyenler için biscotti tarifimiz sizlerle.

   Malzemeler

  • 350 gram un
  • 180 gram pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet yumurta
  • 10 adet hurma
  • 1 silme çay kaşığı tarçın
  • Fındık parçaları (dilerseniz)

Hurmaların çekirdeklerini çıkararak kesme tahtası üzerinde küçük parçalar halinde doğrayın.

Unu, pudra şekerini, kabartma tozunu ve tarçını hazırlama kasesine alarak karıştırın. Dilerseniz bu adımda fındık parçaları ekleyebilirsiniz.

Yumurtaları kuru malzemenin üzerine kırdıktan sonra spatula yardımıyla karıştırarak hamuru ekmek kırıntısı kıvamına getirin. Hurmaları da karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin.

Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine şekil verdiğiniz bisküvileri yerleştirin yerleştirin.

Bisküvileri önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üstleri hafif kızarana kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Bisküvileri fırından çıkardıktan sonra fırının ısısını 140 dereceye düşürerek fan ayarına getirin.

Bisküviler dokunabildiğiniz kadar soğuduğunda tırtıklı ekmek bıçağıyla mümkün olduğunca ince dilimler halinde kesin.

Dilimlediğiniz parçaları yeniden fırın tepsisine yerleştirip, sertleşene kadar 20-25 dakika civarında pişirin.

Fırından çıkardığınız hurmalı bisküvileri oda sıcaklığında dinlendirin.

Dilerseniz tatlı tabağında servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!