Kahveden ve tatlıdan vazgeçemeyenler için tadı damağınızda kalacak bir tarif.
Malzemeler
5 çorba kaşığı toz badem
5 çorba kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı espresso
2 çorba kaşığı kakao tozu
4 yumurta beyazı
3 su bardağı pudra şekeri
Çikolata ganajı için:
1/2 su bardağı tereyağı
3 yemek kaşığı pudra şeker
3 yemek kaşığı krema
4 yemek kaşığı kakao tozu
3 yemek kaşığı bitter çikolata tozu
Hazırlanışı
- Pudra şekeri, espresso, kakao tozu ve bademi toz haline gelene kadar mutfak robotu yardımıyla karıştırın ve bir kaba koyun.
- Ayrı bir kapta yumurtaları mikser yardımıyla çırpın. Karışım beyaz köpük haline gelince yavaş yavaş toz şekerini ekleyin ve çırpmaya devam edin.
- Karışımları tek bir kapta toplayın ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız hamuru sıkma torbası yardımıyla sıkın.
- Daha önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin ve ardından 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- Tereyağı ve pudra şekerini birleştirip ocakta eritin.
- Krema, kakao ve bitter çikolata tozunu, kremayı ekleyin ve topaksız olana kadar karıştırın.
- Biraz sertleşip sürülecek kıvama gelene kadar buzdolabında bekletin.
- Fırında pişirdiğiniz makaronlara sürüp son haline getirin.