Kahveden ve tatlıdan vazgeçemeyenler için tadı damağınızda kalacak bir tarif.

 

Malzemeler

5 çorba kaşığı toz badem

5 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı espresso

2 çorba kaşığı kakao tozu

4 yumurta beyazı

3 su bardağı pudra şekeri

 

Çikolata ganajı için:

1/2 su bardağı tereyağı

3 yemek kaşığı pudra şeker

3 yemek kaşığı krema

4 yemek kaşığı kakao tozu

3 yemek kaşığı bitter çikolata tozu

 

Hazırlanışı

  • Pudra şekeri, espresso, kakao tozu ve bademi toz haline gelene kadar mutfak robotu yardımıyla karıştırın ve bir kaba koyun.
  • Ayrı bir kapta yumurtaları mikser yardımıyla çırpın. Karışım beyaz köpük haline gelince yavaş yavaş toz şekerini ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Karışımları tek bir kapta toplayın ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hazırladığınız hamuru sıkma torbası yardımıyla sıkın.
  • Daha önceden 175 derecede ısıttığınız fırında 10 dakika pişirin ve ardından 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Tereyağı ve pudra şekerini birleştirip ocakta eritin.
  • Krema, kakao ve bitter çikolata tozunu, kremayı ekleyin ve topaksız olana kadar karıştırın.
  • Biraz sertleşip sürülecek kıvama gelene kadar buzdolabında bekletin.
  • Fırında pişirdiğiniz makaronlara sürüp son haline getirin.