Kahveli Parfe Tarifi

 
Keyifli bir yaz gününde misafirlerinize güzel görünümlü, kahveli ve farklı bir tatlı hazırlamak isterseniz, kahveli parfe tarifi için yazımızın devamına göz atabilirsiniz. ?
 
Malzemeler
 

  • 200 gram yulaflı bisküvi
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı Gold Selection çözünebilir kahve
  • 100 gram fındık içi

 

 

Üzeri için

 


 

Hazırlanışı

 
İlk olarak bisküvileri ufak parçalar elde edecek şekilde elinizde ufalayın. Diğer bir kenarda fındık içini bir Philips el mikseri yardımıyla toz haline getirin.
 

 
Yarım su bardağı kadar soğuk süt ile Gold Selection çözünebilir kahveyi karıştırarak ayrı bir kaba alarak bekletin. Toz krem şanti ve kalan soğuk sütü ise derin bir karıştırma kabında el mikserini yüksek devirde tutarak kıvam alana kadar karıştırın. Karışım hazır olduğunda buzdolabında bekletin.
 
Cam bir kaseye kırdığınız yumurta ve toz şekeri; yumurtanın pişmesi ve toz şekerin etkili bir şekilde erimesi için, kaynamakta olan suyun olduğu tencere üzerinde hızlıca karıştırarak benmari usulü eritin. Bu aşamada kaynayan su buharının çırpılmış yumurtalara gelmemesine ve cam kasenin kaynar suya değmemesine özen gösterin. Şekerli çırpılmış yumurta karışımını soğuması için ayrı bir cam kaseye alarak, içerisine ufalanmış bisküvileri ve kenarda beklettiğiniz ince çekilmiş fındığı ilave edin. Son olarak sütle karıştırılmış Gold Selection çözünebilir kahveyi ve buzdolabında bekleyen çırpılmış krem şantiyi de karışıma ekleyerek, bir spatula ile tüm malzemeleri yavaşça karıştırın. Her bir silikon muffin kalıbının iç kısmını streç filmle kaplayarak karışımı muffin kalıplara paylaştırın.
 

 
Derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Dolapta donmuş olan parfeleri çıkararak kısa bir süre oda ısısında bekletin. Ters çevirerek kalıplarından çıkarın. Kahveli parfeleriniz hazır.
 
Dilerseniz üzerlerine Türk kahvesi serperek servis edebilirsiniz.
 
Afiyet olsun!