Şu an önümüze gelse kafa çeviremeyeceğimiz tatlılardan biri; sufle!
 

Sütlü, beyaz çikolatalı, tahinli, vanilyalı ve daha birçok çeşidiyle en lezzetli tatlılardan olan sufleyi gelin bir de kahveli deneyelim! 🙂
 

Kullanılacak Malzemeler:

 

  • 4 adet yumurta
  • 150 gram tereyağı
  • 1 su bardağı şeker
  • 80 gram bitter çikolata, 80 gram sütlü çikolata
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 1 kahve fincanı kadar su
  • 4 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı granül kahve

 

Yapılışı:

 
Tereyağ ve çikolatayı bir kaseye koyun. Kaseyi de su kaynayan bir tencere içine yerleştirin. Benmari usulü eritin.
Üstüne 1 su bardağı şekeri ilave edin. Kaseyi sıcak sudan alıp bir köşede beklemeye alın. Şekerin içinde tam olarak erimesine gerek yok.
 

4 yumurtayı karışımın içine kırıp karıştırın.
1 çorba kaşığı kahveyi bir kahve fincanı su ile karıştırıp az önce beklemeye alınan  karışıma ilave edin. Son olarak unu ve kabartma tozunu da ekleyip iyice çırpın.
 
Sufle kaplarını tereyağ ile sıvadıktan sonra karışımı kaplara düzgünce dökün ve önceden 180 derece olarak ısıtılmış fırına verin. Yaklaşık 10-12 dakika pişirip fırından alın.
Üzerine pudra şekeri ve yanında da vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
 

Şimdiden afiyet olsun!