Espresso ile yapılan kahve çeşitlerinin formülü süt köpüğü ve buharla ısıtılmış kıvamlı sütten geçiyor. Bu lezzeti kendiniz de yakalayabileceğinizi biliyor muydunuz? 

 

Caffe Crema

Tek veya double espresso üzerine, bardak doluncaya kadar sıcak su eklenerek yapılır.

 

Macchiato

Tek veya double espresso üzerine az miktarda süt köpüğü konularak yapılır.

 

Cappuccino

Bardağın 1/3’üne tek ölçü espresso konulur, 1/3’ü buharla ısıtılmış kıvamlı süt ile karıştırılır. Üzerlerine süt köpüğü yerleştirilerek yapılır. Süsleme için tarçın veya çikolata rendesi kullanılır.

 

Latte

1/3’ü buharla ısıtılmış kıvamlı süt dolu bir bardağa, tek veya double espresso konularak yapılır. Tercihe göre üzerine çok az miktarda süt köpüğü veya tatlı krema eklenir.

 

Mocha

Tek veya double espresso, buharla ısıtılmış kıvamlı süt ve çikolata ile karıştırılır. Tercihe göre üzerine çikolata tozu veya kakao tozu kullanılır.