Karnabahar Kısırı Tarifi

Sağlık dolu lezzetli bir kase için mükemmel bir tarifimiz var! Çok lezzetli, az kalorili ve bir o kadar da pratik Karnabahar Pirinçli Kısır ile sofralara bambaşka bir lezzet katacak, övgüleri toplayacaksınız.

 

Malzemeler

1 adet karnabahar

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı domates salçası

1 adet limon

1/2 demet maydanoz

1/2 demet dereotu

2-3 dal taze soğan

2 yemek kaşığı kırmızı lahana turşusu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkadıktan sonra süzün.

Süzülen karnabaharları blender’dan geçirin.

Soğanın kabuklarını soyup ince ince doğrayın.

 

 

Soğanları zeytinyağı koyduğunuz bir tavada kavurun.

 

Domates salçası ile biber salçasını ekleyerek 1-2 dakika daha kavurun.

Blender’dan geçirdiğiniz karnabaharları da ekleyerek 10 dakika pişirin.

Soğumasını bekleyin ve daha sonra limon suyu, tuz ve pul biberi ekleyip güzelce karıştırın.

Maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın, lahana turşusu ile birlikte kısıra ekleyin ve karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp servis edin.

Afiyet olsun.