Karpuz Sorbe İle Lezzetli Yaz Ferahlığı

Ferahlatıcı ve hafif bir yiyecek olarak bilinen karpuz, yaz sofralarının vazgeçilmez üyelerinden biridir. İçerisindeki bol su sayesinde sıcak günlerde vücudumuzun su dengesini korumamıza yardımcı olur. Evinizde pratik bir şekilde yapabileceğiniz karpuz sorbe ile karpuzun ferahlatıcı etkisini ikiye katlayabilirsiniz. Üstelik, karpuz sorbe ile tatlı krizlerinizin üstesinden sağlıklı bir şekilde gelebilirsiniz. Ferahlatıcı, lezzetli ve doğal karpuz sorbe tarifimizin için yazımızın devamına göz atmayı unutmayın.

Malzemeler

    • 1,5 kg çekirdekleri ayıklanmış karpuz
    • Yarım limon suyu
    • 2 yemek kaşığı bal

 

Hazırlanışı

Öncelikle, karpuzlarınızı dilimleyici yardımıyla küçük parçalar haline getirin.

Tüm malzemeleri derin bir kaba koyun ve blender yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.

Karışımı bir saklama kabının içine koyun ve derin dondurucunuza alın.


4-5 saat sonra karışımı derin dondurucudan çıkarın ve bir kaşık yardımıyla tekrar karıştırın. Karıştırma işlemini birkaç saat arayla tekrarlayın. Daha sonra tatlı sunumuna da uygun cam bardaklarda servis edebilirsiniz.

Bir cam kap yardımıyla dışarı çıkarken yanınıza alabilir, sevdiklerinizle bu lezzeti paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun. 😊

Sağlıklı günler dileriz.