Kavun Şerbeti Tarifi

Evinizde farklı bir yaz içeceği hazırlamak isterseniz tarifimizin devamına göz atabilirsiniz. ???

Malzemeler

  • 2 adet limon
  • 1/2 kavun (orta boy)
  • 2 litre su
  • 1 su bardağı toz şeker

Servis için

  • Buz
  • Fesleğen yaprağı / Taze nane yaprağı

Hazırlanışı

İlk olarak limon kabuklarını rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Limon kabuklarını rendeledikten sonra, limonları ortadan ikiye ayırın. Paşabahçe Zest sıkacak aparatlı bardak ile limonların suyunu çıkarın. Bu aşamadaki püf nokta, limon suyunun içerisinde hiç çekirdek olmamasıdır. Limon çekirdeği kalması durumunda, karışıma acı ve istenmeyen bir tat verecektir.

Limonların kalan kısımlarını büyük parçalara ayırın. Bir tencereye toz şekeri dökün. Üzerine limon parçalarını, limon suyunu ve rendelediğiniz limon kabuklarını ilave ederek karıştırın. Karışımı ağzı kapalı bir tencerede, oda sıcaklığında iki saat bekletin. Bekleyen limonlu toz şeker karışımını ocağa alarak, limon kabuklarının acı tadının geçmesi için beş dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra, ocaktan alarak bir kenarda ılıyana kadar bekletin.

Çekirdeklerini çıkardığınız kavunları smoothie fonksiyonlu mixer ile püre haline getirin ve kavun püresini ılımış limon karışımının üzerine ekleyin. Buzdolabında en az bir saat bekletin.

Soğumuş şerbet özünü Paşabahçe Zest süzgeçli kase  ile süzün. Süzgeçin üzerinde kalan kısmı bir sürahiye alarak, üzerine soğuk suyu ekleyin ve karıştırın.

Soğuk kavun şerbeti karışımını servis bardaklarına paylaştırın. Buz, nane veya fesleğen yaprakları ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Kavun şerbetiniz hazır. ?

Afiyet olsun!