Kendinden Şekerli Kurabiye Tarifi

Sağlıklı yaşama ekstra önem ve özen gösterdiğimiz bu günlerde tatlı isteğimizi yatıştırmak için, gözlerimiz tatlı ama sağlıklı tarifler arıyor. Undan ve şekerden uzak, kendinden şekerli kurabiye tarifimiz sizlerle. 

Malzemeler 

  • 1 su bardağı dut kurusu
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı çiğ fındık
  • 1 adet yumurta akı

Püf Noktası 

Kurabiyeye rengini vermesi için kakaoyu dolu dolu kullanın, koyu bir kakao tercih edin.

Hazırlanışı 

Kabukları ayrılmış olan fındıkları, blenderda un haline gelene kadar çekin. Un yerine fındık içi kullanın.

Aynı şekilde dut kurularını da şeker tanesi haline gelene kadar blender çekin. Şeker yerine de dut kurusu tozu hazırlayın.

Yumurta akı ve kakao ilavesiyle tüm malzemeyi geniş bir kap içinde özleşene kadar yoğurun.

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Arzuya göre üzerlerine bir çatal yardımıyla bastırıp şekil verin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Soğuttuktan sonra kahvenin yanında servis edebilirsiniz. 

Kendinden şekerli kurabiye, çay veya kahve keyfiniz için sizlerle.

Afiyet Olsun.