Kendisi Küçük, Lezzeti Büyük: Çilekli Minik Turta Tarifi

Krema ve çileğin eşsiz uyumunu keşfetmeye hazır mısınız? Kıtır kıtır hamuruyla ve lezzetli muhallebisiyle bu minik lezzet parçaları tatlıseverlerin favorisi olacak. Çileğin en güzel hali için çilekli turta tarifimize göz atın!

 

MALZEMELER

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 150 gr tereyağı veya margarin (Soğuk ve küp küp kesilmiş)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya

Muhallebisi için;

  • 500 ml süt
  • Yarım su bardağı un
  • 1 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı çırpılmış krem şanti
  • Birkaç tane çilek

 

HAZIRLANIŞI

Süt, un, şeker ve vanilini bir tencereye alıp muhallebi kıvamı alana dek karıştırın, göz göz olunca ocaktan alın.

Muhallebiye yağını ekleyip karıştırın ve kenara alarak soğumaya bırakın.

Bir karıştırma kabına unu, küp küp doğranmış soğuk tereyağını, yumurta sarısını, vanilya ve pudra şekerini alarak tart hamurunu yoğurun.

Hazırladığınız hamurun altına ve üstüne un serperek yarım cm kalınlığında açın. Hamur kesici yardımı ile yuvarlaklar kesin.

Hazırladığınız hamurları yağladığınız muffin tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede 25 dakika pişirin.

Daha önce soğumaya bıraktığınız muhallebiye çırptığınız krem şantiden 2 kaşık ekleyin ve karıştırın.

Muhallebiyi bir sıkma kabına alın ve hazırladığınız turtaların içini doldurun. Bıçak ile dilediğiniz şekilde doğradığınız çilekleri turtaların üzerine yerleştirin.

Turtaları şık bir servis tabağına alarak turtaları servis edin.

Sevdiklerinize yaşatacağınız mini lezzet şöleninin keyfini çıkarın. Afiyet olsun!

İhtiyacınız olan tüm mutfak ürünleri için Tchibo mağazalarını ve tchibo.com.tr’yi ziyaret edebilirsiniz.