Hafif Yaz Tatlısı: Böğürtlenli Panna Cotta

Sütlü tatlıdan vazgeçemeyenler, meyveli sosların büyüsüne kapılanlar için nefis bir öneri hazırladık. Taze böğürtlenlerle lezzet şöleni sunan böğürtlenli panna cotta tarifimiz, sizlerle.

 

MALZEMELER

  • 250 ml. krema
  • 250 ml. soğuk süt
  • 1 paket vanilya (ya da vanilya çubuğu)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yaprak jelatin

Böğürtlen Sosu İçin:

  • 1 su bardağı böğürtlen
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • ½ su bardağı su

 

HAZIRLANIŞI

Bir kaba soğuk su doldurun. Jelatinleri, soğuk suda 5 dakika kadar bekletin.

Krema, süt, toz şeker ve vanilyayı bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.

Soğuk sudan jelatinleri çıkarıp suyunu sıkın.

Jelatinleri tatlı karışımının içine ekleyin.

Kaşık ile karıştırarak jelatinlerin erimesini sağlayın.

 

Karışımı süzün.

Nişastayı 2 yemek kaşığı su ile karıştırıp süzdüğünüz böğürtlen ile pişirin. Hafif koyulaşan sosu soğumaya bırakın.

Soğumaya bıraktığınız tatlınızın üzerine sosu gezdirin.

Afiyet olsun.