Kış Sebzeleri İle Lezzetli Tarifler

Kış sebzeleri marketlerde yerlerini almışken sizler için kış sebzeleri ile yapacağınız lezzetli tarifler derledik. Sebze yemeklerini sıklıkla tercih ediyor veya daha sağlıklı besinler tüketmeye bir yerden başlamak istiyorsanız, birbirinden leziz tariflerimize göz atabilirsiniz. ?

Zeytinyağlı Pırasa

Malzemeler
  • 500 gram pırasa
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
Hazırlanışı

Pırasaları yıkayın ve diklemesine yaklaşık yarım parmak uzunluğunda doğrayın. Havuçları yıkayın ve ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alın ve kızmasını bekleyin, kızınca içerisine doğradığınız pırasaları ilave edin. Karıştırıp kapağın kapatın ve 3-4 dakika pırasaların sularını salmasını bekleyin. Doğradığınız havuçları ilave edin ve güzelce karıştırın. Yaklaşık 5 dakika beraber kavurun ve içine yıkanmış pirinçleri ilave edin. İnce doğranmış sarımsakları ve suyu da ilave edip karıştırın. Baharatlarını da ilave edin ve tencerenin kapağını kapatın. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın ve altı kısık, kapağı kapalı olarak yaklaşık 15-20 dakika daha pişmeye bırakın. Dilerseniz sıcak, dilerseniz soğumasını bekleyip servis edin. Afiyet olsun.

Narlı Cevizli Roka Salatası

Kış meyvelerinden en bereketlisi nardan yapacağınız bu salatanın, sofranızı taçlandıracağını düşünüyoruz.

Malzemeler
  • 3-4 yaprak marul
  • 1 demet roka
  • 3-4 dal taze nane
  • 3 sap taze soğan
  • 1 Nar
  • 7-8 adet ceviz içi
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı

Narın tepesini altıgen şeklinde keserek çıkartın. Daha sonra narı hat hat belirli yerlerden kesin ve altıya bölerek soyun. Dilerseniz narı soyma işlemini, su dolu bir kapta gerçekleştirerek nar suyunun sıçramasını önleyebilirsiniz. Ayıkladığınız narı, bir kaba alın. Salata kasesine, yıkanmış marulları küçük parçalar halinde doğrayarak ekleyin. Aynı işlemi nane ve roka için de devam ettirin. Taze soğanları, olabildiğince küçük yuvarlaklar halinde dilimleyin ve salata kasesine ekleyin. Üstüne ayıklanmış narı ekleyin. Cevizi küçük parçalı olacak şekilde bölerek kaseye ekleyin. Zeytinyağı, limon suyu, nar ekşisini üzerinden gezdirin, tercihinize göre tuz ve karabiber ilave edin. Afiyet olsun.

Karnabahar Yemeği

Malzemeler
  • 1 adet karnabahar
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 çay kaşığı köri
  • 2 diş sarımsak
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı

Karnabaharın yeşil yapraklarını ayırın ve sapını hafifçe kesin. Sirkeli suda 5 dakika bekletin ve iyice durulayın. Bir tencerede su kaynatın ve karnabaharları tencereye alın, kaynar suda 5 dakika haşlayın ve bütün suyunu süzerek sıcaklığının geçmesini bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yoğurt, zeytinyağı, köri, tuz ve sarımsağı karıştırın. Karnabaharı tepsiye yerleştirin ve hazırladığınız yoğurtlu körili karışımı karnabaharın üzerine sürün. 15- 20 dakika pişirin ve fırından çıkarıp servis edin. Afiyet olsun!