Kış Tatlısı: Kestaneli Tart Tarifi

Kestane, kış mevsiminin gözdelerinden biridir. Kestaneli tart ise yılın bu zamanında yapabileceğiniz en özgün tatlıların başında geliyor. Lezzetiyle fark yaratan kestaneli tart tarifimizi merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler

Hamur Kısmı:

  • 5 su bardağı un
  • 75 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 adet yumurta

Kestaneli Püre Kısmı:

  • 300 gram kestane
  • 1.5 su bardağı krema
  • Çeyrek su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket çikolatalı sos (isteğe göre)

 

Hazırlanışı

Öncelikle kakaoyu ve unu hazırlama kabının içerisine koyun. Sonrasında diğer tüm hamur malzemelerini de kabın içerisine alarak yoğurmaya başlayın.

Eğer bu süreçte gramajları ayarlamakta zorluk çekiyorsanız ölçek kullanabilirsiniz.

Yeterince yoğurduktan sonra hamuru birkaç küçük parçaya ayırın. Ayırdığınız parçaları yuvarlak olacakları şekilde açın. Açtığınız hamurları, tart kalıplarına yerleştirin.

Tart kalıplarının üzerine yağlı kağıt koyun. Ağırlık yapması için de üzerlerine birkaç bakliyat yerleştirin. İyice piştikten sonra, tartın alt kısmı hazır demektir. Üst kısım için ise tüm malzemeleri mutfak robotunda püre haline gelene kadar çırpın. Artık kestane püremiz de hazır.

Tart tabanlarının üzerine istediğiniz miktarda kestane püresi sıkabilirsiniz. İsterseniz, pudra şekeri veya ezilmiş ceviz gibi süslemeler de kullanabilirsiniz.

Tatlınızı servis ederken şık bir sunum yakalamak isterseniz altın ve platin süslemeli tatlı tabağı güzel bir tercih olacaktır.

Afiyet olsun 🙂