Kışa Özel Bir Lezzet: Bal Kabağı Çorbası Tarifi

 

Soğuk havalarda içinizi ısıtmasının bir çorba tarifimiz var: Bal kabağı Çorbası. Antioksidan özelliği ile ön plana çıkan bal kabağı ile hazırlanan pratik ve farklı bir lezzete hazır mısınız? Son zamanların trendlerinden bal kabağı çorbası tarifimiz için yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 büyük dilim bal kabağı (800 g)
  • 1 bardak süt (tercihe göre laktozsuz süt)
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Kuru nane (tercihe göre)
  • Kırmızı toz biber

Hazırlanışı

İlk olarak bal kabaklarını küp küp doğrayın. Bal kabağı ve patatesi haşlayın. Haşladığınız su ile birlikte el blenderından geçirin.

Bir tencerede tereyağı ve soğanı kavurun.  Haşladığınız bal kabaklarını ve sütü ekleyerek, kaynayana kadar pişirin. Tercihe göre, kuru nane ve kırmızı toz biber ile lezzetlendirebilirsiniz.

Afiyet olsun!