Kışın Gözde Lezzeti: Karnabahar Çorbası

Serin havalarda sıcacık tariflerle içinizi ısıtmaya ne dersiniz? Sindirimi düzenleyen, A vitamini deposu karnabahar ile son zamanların en popüler lezzetlerinden birini sizler için hazırladık.Karnabahar Çorbası tarifimiz, yazımızın devamında!

 

MALZEMELER

  • 1 küçük karnabaharın yarısı
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1 adet büyük boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı un
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber

Üzeri için;

  • Tereyağı

 

HAZIRLANIŞI

Soğanı, sarımsağı ve havucu soyun, ince ince doğrayın.

Zeytinyağıyla birlikte soğanı, sarımsağı ve havucu tencereye alıp kavurmaya başlayın.

Karnabahar ve patatesleri de temizleyip iri bir şekilde doğrayarak tencereye alın.

Tüm sebzeleri biraz daha soteleyin. Unu da ilave ederek bir dakika daha kavurun.

Baharatlarınızı ekleyerek üzerini geçene kadar su ekleyin.

Sebzeler yumuşayıncaya kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

Blender ile çorbayı pürüzsüz bir hale getirin.

Bu aşamada çorba koyulaşmış ise biraz daha su ilave edip kaynatın.

Üzerine tavada kızdırdığınız tereyağını dökün.

Afiyet olsun.