Kıtır Kıtır Bir Tat: Rafine Şekersiz Granola Tarifi

Sizler için yulaf ezmesi, keten tohumu, zencefil gibi yüksek besleyici özelliklere sahip lezzetlerle evde kolayca yapabileceğiniz, her lokması kıtır kıtır bir tarifimiz var. İster yoğurtla, ister sütle hazırlayabileceğiniz rafine şekersiz granola tarifimiz karşınızda!

Malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 3 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 5 çorba kaşığı hurma özü
  • 2 çorba kaşığı ayçekirdeği içi
  • 2 çorba kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 2 çorba kaşığı keten tohumu
  • 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi
  • 2 avuç ceviz içi
  • 2 avuç fındık içi
  • 2 çorba kaşığı kızılcık

Hazırlanışı 

Yulaf ezmesi, Hindistan cevizi yağı, tarçın, hurma özü ve zencefili hazırlama kasesine alın.

Kaşık yardımıyla malzemeleri iyice karıştırın.

Karıştırdığınız malzemeleri, fırın tepsisine aktarın.

Tepsiyi 130 derece hazırlanmış fırına koyun. 40 dakika boyunca, her 10 dakikada bir açıp karıştırarak pişirin.

Kalan tüm malzemeleri saklama kabına alarak karıştırın.

40 dakikanın sonunda, diğer malzemeleri de fırın tepsisine ekleyin. Karıştırdıktan sonra 10 dakika daha pişirin.

Granolayı cam kavanoza alarak, uzun süre buzdolabında saklayabilirsiniz.

Dilerseniz, taşınabilir atıştırmalık kabı ile sağlıklı lezzetinizi istediğiniz yere kolayca götürebilirsiniz.

Afiyet olsun!