Kokusuyla İştah Kabartan Bir Lezzet: Mısır Ekmeği Tarifi

Türk mutfağının en gözde lezzetlerinden olan mısır ekmeği, aynı zamanda ciddi bir potasyum deposudur. İçerdiği liflerle yüksek doyuruculuğa sahip bu lezzet, kahvaltı başta olmak üzere tüm öğünlerimize apayrı bir tat katar. Sizler için, evde kolayca yapabileceğiniz bir mısır ekmeği tarifi hazırladık.

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 su bardağı tam buğday unu

Hazırlanışı

Yumurtaları hazırlama kasesine alın.

Blender ile yumurtaları güzelce karıştırmaya başlayın.

Sırasıyla yağı, sütü, mısır ununu, tam buğday ununu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyerek karıştırmayı sürdürün.

Fırça yardımıyla baton kek kalıbının her yerine sıvı yağı eşit ölçüde sürün.

Kıvam alan karışımı, yağladığınız baton kalıba dökün.

Kalıbı, önceden 180 derecede ısıtılmış fırına koyun. Üstü kızarana kadar, düzenli olarak kontrol ederek pişirin.

Soğuduktan sonra ekmeği kalıptan çıkarın.  Ekmek bıçağı ile dilimleyin.

Dilerseniz mısır ekmeğini, kesme tahtalı emaye ekmek kutusunda saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun!