Sağlıklı Havuç Topları

Malzemeler:

-2 adet havuç
-7-8 adet kuru hurma
-1 su bardağı fındık içi
-1 tatlı kaşığı toz tarçın
-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Hazırlanışı:

Havuçları rendeleyin. Hurmaları 10 dk kadar ılık suda beklettikten sonra çekirdeklerini çıkarıp fındık içini ve hurmayı rondodan geçirin. Tüm malzemeleri karıştırma kabına alıp iyice yoğurduktan sonra ayçiçek yağında soteleyin. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak top haline getirin. Dekoratif kürdanlara batırarak servis edebilirsiniz.

Yulaflı Kurabiye

Malzemeler:

-2 adet olgun muz
-3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
-4 adet tam ceviz (dövülmüş)
-1 yemek kaşığı damla çikolata

Hazırlanışı:

Muzu çatalla ezdikten sonra tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. İyice karıştırdıktan sonra minik toplar haline getirip 25 dakika kadar 170 derecelik fırında pişiriniz. Servis tabağına dizdikten sonra üzerine hindistan cevizi dökerek servis edebilirsiniz.

Sarı Elma Dilimleri

Malzemeler:

-2-3 adet sarı elma
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1-2 adet yıldız anason
-2 adet çubuk tarçın
-3-4 yaprak adaçayı

Hazırlanışı:

Elmaları kabuklu olarak ince ince dilimleyin ve ortalarını çıkarın. Elma dilimlerini geniş bir tavaya koyun, üzerlerini kaplamayacak miktarda su ilave edin. Şeker, yıldız anason, çubuk tarçın, adaçayını ekleyin. Kısık ateşte, ara sıra tavayı hafif sallayarak elmalar hafif yumuşayana kadar, 5-10 dakika pişirin. Elmaların diri kalması önemli.
Ardından, karışımı tavadan servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!
Sağlıklı günler dileriz. 🙂