Kült Bir Tatlı: Revani Tarifi

Şerbetli tatlı dendiğinde en çok sevilen tatlılardan biri olan revani, aynı zamanda Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen bir lezzettir. Akşam yemeğinden sonra sevdiklerinizle keyifle yiyebileceğiniz revani tatlısını, evinizde oldukça kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Siz de nasıl revani tarifini merak ettiyseniz, yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 🙂

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Servisi İçin 

  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi

Şerbeti İçin

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1/2 adet limon suyu

Hazırlanışı

Tatlınızın şerbetini hazırlamak için; 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekerini, tencerenize koyun.

Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar kaynattığınız karışıma, limon suyu ekleyin ve ılınması için mutfağınızın uygun bir tarafında bekletin. Şerbetinizin soğumasını beklerken revaninizin kek bölümünü hazırlamaya başlayabilirsiniz. Bunun için; bir kaba yumurtalarınızı kırın ve toz şekerinizi ekleyin. Kabınızın içerisindeki karışımı, toz şeker tamamen eriyene kadar mikserinizle çırpın.

Ayçiçek yağını, yoğurdunuz ve irmiğinizle beraber çırptığınız karışıma ekleyin. Ardından tekrar çırpmaya devam edin. Son olarak ununuzu, kabartma tozunuzu ve vanilininizi karışımınıza dökün ve çırpma işlemini son kez tekrarlayın. Fırın tepsinizin tabanını yağlayın ve karışımınızı tepsinize dökün.

Önceden 170 derece ısıtmış olduğunuz fırınınıza, tepsinizi yerleştirin. Kekinizin üstü kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz keki, dilimleyin ve ardından şerbetinizi dökün. Yaklaşık 1-2 saat kadar dinlendirdiğiniz revani tatlınız, servise hazır! 🙂

Afiyet olsun. 🙂