Lezzet Şöleni: Ballı Tarçınlı Kabak Tatlısı Tarifi

Akşam yemeğinizi, hafif bir tatlı ile taçlandırmak ister misiniz? O zaman ballı tarçınlı kabak tatlısı tarifimiz, tam size göre. Balla lezzetlenen bu tarif ile tatlı ihtiyacınızı en sağlıklı şekilde karşılayacaksınız. İşte pratik tarifimiz, sizlerle…

Malzemeler

  • 2 dilim bal kabağı
  • 3 su bardağı su
  • 5 adet çubuk tarçın
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Dövülmüş ceviz

Hazırlanışı

Suyu tarçınla birlikte bir tencereye alıp, 10 dakika kadar kaynatın.

Kaynayan sudan tarçın çubuklarını çıkarın.

Tarçınlı suyu soğumaya bırakın, bu sırada kabakları soyun ve dilimleyin.

Dilimlenmiş kabakları, tarçınlı suya koyun ve suyu tekrar ocağa koyun.

Kısık ateşte kabaklar yumuşayana kadar pişirdiğiniz tatlınızı, servis tabağına alın.

Bal ve tahini bir kasede karıştırın.

Kabakların üzerinde karışımı gezdirin ve dövülmüş ceviz ile süsleyin.

Afiyet olsun.