Lezzetini Baldan Alan; Şekersiz Baklava Tarifi

Şerbetiyle gönüllere taht kuran, bayram ikramlarının vazgeçilmez lezzeti baklava için daha hafif ve sağlıklı bir tarifimiz var. Lezzetini baldan alan, şekersiz baklava tarifimiz, sizlerle.

Malzemeler

  • 2 çay bardağı tam tahıllı un
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1-2 damla limon suyu
  • 2 yemek kaşığı nişasta

İçi için

  • 8 adet ceviz içi (tam ceviz)
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 2.5 çay bardağı su

Hazırlanışı

Unu derin bir hazırlama kasesine alın ve içerisine 1 yumurta, 2 kaşık yoğurt, 3 kaşık süt ve 2 kaşık zeytinyağı ekleyin.

Kabartma tozunun üzerine 1-2 damla limon sıkıp, hamura ilave edin. Son olarak tuzu da ekleyip yoğurun.

Hamurunuzu 20 eşit parçaya bölün, nişasta yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın ve 5 tane olacak şekilde 4 kümeye ayırın.

5li parçaları 20 cm çapında açın. 4 kat yufkayı, arasına cevizleri serperek üst üste tepsiye dizin.

Bir bıçak yardımıyla, baklava deseninde kesin.

Zeytinyağını üzerinde gezdirip, 170 derecede, 45 dakika pişirin.

2.5 su bardağı ılık suya, balı ekleyin ve iyice karıştırın.

Baklava piştikten sonra soğuk şerbeti ekleyin.

Afiyet olsun.