Lif Kaynağı ve Hafif Bir Tarif: Kuşkonmaz Salatası

Salata yiyerek öğününüzü geçirmek istediğiniz bir günde pratik şekilde hazırlayabileceğiniz veya misafirlerinizi ağırlayacağınız bir akşam yemeğinde leziz et yemeklerinize eşlik edecek bir tarifimiz var; Kuşkonmaz Salatası. Sağlıklı olmasının yanında, pratik ve gurme olan tarifimiz için yazımızın devamına göz atabilirsiniz. ?

Malzemeler

  •  2 demet kuşkonmaz
  • 1 adet haşlanmış havuç
  • 6 adet salatalık turşusu
  • 6 adet kurutulmuş domates
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 6 adet çilek

Sosu için

  •  3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı kurutulmuş sebze çeşnisi

 

Hazırlanışı

İlk olarak kuşkonmazları çok amaçlı soyucu yardımıyla soyun. Sap kısımları daha sert olan kuşkonmazları, uç kısımları suya değmemesine özen göstererek dik şekilde bir tencereye yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatarak haşlayın.

Sonraki aşamada, vitamin değerini ve yeşil rengini kaybetmemeleri için haşladığınız kuşkonmazları, soğuk bir suda 5 dakika kadar bekletin. Diğer bir kenarda kabukları soyulan havuçları haşlayın ve ince ince dilimleyin. Kurutulmuş domatesleri, uzun ve ince şeritler şeklinde kesin. Salatalık turşularını ise küçük küpler haline getirin. Közlenmiş kırmızı biberi iri iri doğrayın. Hazırladığınız salatanın en üstüne çilekleri doğrayarak salatanıza lezzet katabilirsiniz.

Salatanın sosu için; zeytinyağı, elma sirkesi ve kurutulmuş sebze çeşnisini küçük bir kapta karıştırın. Hazırladığınız salata sosunu diğer tüm malzemeler ile iyice karıştırın. Salatanız servise hazır.

Afiyet olsun!