Limonlu Kış Çayı Tarifi
Bitki çayları, virüslerin güçlendiği soğuk havalarda bize hem şifa hem de bağışıklık kalkanı oluyorlar. Kışa en doğal hazırlık ise tadına doyamayacağımız bitkisel çözümler ile geliyor! C vitaminli Limonlu Kış Çayı tarifimiz, sizlerle.
Malzemeler
- 1 tutam adaçayı
- 1/2 adet limon
- 4-5 cm taze zencefil
Hazırlanışı
300 ml suyu ısıtıcıda 90 derece ısıtın.
Zencefillerin kabuklarını soyup 4’e bölün.
Limon suyunu sıkıp ayrı bir kaba alın.
Adaçayı ve zencefili French Press’e koyun.
Üzerine sıcak su döküp 5 dakika demlenmesini bekleyin. Limon suyunu ekledikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.