Muhallebi Lezzetinde İncir Uyutması

Kökeni Asya ve Akdeniz’den gelen, Türkiye’de ise Ege’nin incisi diyebileceğimiz incir, hem lezzetli hem de vitamin bakımından oldukça zengindir. Tatlı ve reçel yapımında sıkça kullanılan inciri, bir de muhallebi lezzetiyle deneyin. Muhallebi lezzetinde incir uyutması tarifimiz, sizlerle.

Malzemeler

  • 400 ml süt
  • 100 g kuru incir
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım ceviz
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

Hazırlanışı

Kuru incirleri küçük parçalar halinde doğrayın.

Sütü tencerede ısıtın ve şekeri ekleyin.

Sütü oda sıcaklığında soğuttuktan sonra incirleri içine ekleyin.

El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene kadar ezin. 

Karışımı servis tabaklarına paylaştırın ve üzerini streç folyo ile kapatın.

Tabakların üzerini kalın bir bez ile kapatıp 3-4 saat mayalanmaya bırakın.

Buzdolabında 2 saat dinlendirin. Ceviz ve antep fıstığı ile servis edin.

Afiyet olsun.