Mutfakta pratik bilgiler, ipuçları ve püf noktaları zaman kazanmanıza yardımcı oluken, yemek yapmak için daha fazla istek duymanızı sağlar.

 

Bu bilgilerden en önemlilerini sizin için bir araya getirdik;

 

  • Pilavın tane tane olması için pişirme sırasında tencerenin içine ince bir limon dilimi koyun.

 

  • Domatesi muntazam ve hızlı bir şekilde soyabilmek için sıcak suda yıkayın.

 

  • Makarnanın daha hafif ve lezzetli olması için, haşlarken tencerenin içine süt katın.

 

  • Muzun bozulmaması için, dolapta salkım halinde değil, ayırarak tek tek saklayın.

 

  • Tencerenin ağız kısmına sürülen zeytinyağı, hava çıkışını kolaylaştıracağı için yemeğinizin taşmasını engelleyecektir.

 

  • Kesme tahtasına biraz sirke serptikten sonra soğan doğrarsanız, gözleriniz yanmayacaktır.

 

  • Yemeğin dibi tutmuşsa, lavabonun içini su ile doldurun ve tencerenin kapağını açmadan lavabonun içine koyun. 15 dakika bekledikten sonra yemeğinizi başka bir kaba alın. Bu süreç, yanık tadını alacaktır.

 

  • Kesilmiş bir limonu, kesik olan bölüme bir miktar toz şeker serperek ve o bölümü bir tabağa kapatarak saklayabilirsiniz. Bu işlem, kesik limonunuzu 2 hafta kurumadan saklamanızı sağlayacaktır.

 

  • Sebzeler haşlanırken, vitamininin bir kısmı suya geçer. Vitaminleri kaybetmemek için haşlama suyuna bir kaşık margarin koyabilirsiniz. Bu yöntemle, haşlanmış patatesler de daha kolay soyulacaktır.

 

  • Yeşil sebzelere renk veren klorofil maddesidir. Sebzeleri pişirmeden önce bol tuzlu suda bekletirseniz, bu maddenin sabit kalmasını sağlayabilirsiniz. Böylece sunumlarınız daha şık ve renkli görünür.

 

  • Böreklerin üstünün kızarması için yumurta sürülür. Evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemek kaşığı yağ ile karıştırıp sürebilirsiniz. Bu işlem ayrıca, böreğin daha kıtır olmasını da sağlayacaktır.