Mutluluk Veren Bir Tarif: Karadutlu Raw Cheesecake

Havaların ısınmasıyla cıvıl cıvıl yaz günlerine kavuştuk. Yazın en sevilen meyvelerinden olan karadut, tezgâhlardaki yerini çoktan aldı. Kendini tatlı sürprizlerle şımartmak isteyenler için özel doğal ve sağlıklı karadutlu raw cheesecake tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.

Malzemeler

Kek Tabanı İçin

    • 10 adet hurma
    • 1 avuç ceviz
    • 1 yemek kaşığı toz kakao

 

Krema İçin

    • 2 adet donmuş muz
    • 1 yemek kaşığı pekmez veya bal
    • 2 yemek kaşığı süt

Kekin Üzeri İçin

  • 10 adet karadut

 

Hazırlanışı

 Porselen kasenin içine sıcak su koyduktan sonra hurmaları ekleyerek 15 dakika bekleyin.

Sıcak suda yumuşayan hurmaları doğrayıcıya koyun. Ceviz ve kakaoyu da ekleyerek, karışımı püre haline getirin.

Püre haline gelen karışımı silikon pişirme kabına alın. Siz kremayı yapana kadar pişirme kabını buzlukta soğumaya bırakın.

Donmuş muzları doğrayıcıya alarak üzerlerine pekmez ya da bal ekleyin.

Karışım, kremadan biraz daha sıvı bir kıvama gelene kadar doğrayıcınızı çalıştırmayı sürdürün.Buzlukta soğumaya bıraktığınız karışımı çıkarın.

Kremayı, silikon kabın içindeki cheesecake tabanının üzerine dökün.

Yeni karışımı tekrar buzluğa koyarak soğumaya bırakın.

Karadutları, sıvı hale gelene kadar doğrayıcı içinde karıştırın.

Soğumaya bıraktığınız karışımı buzluktan çıkarın. Karadutları karışımın üzerine dökün.

Karışımı 2 saat kadar buzlukta soğutun.

Karadutlu raw cheesecakeinizi tatlı tabaklarına koyarak servis edin.

Dilerseniz bu müthiş yaz tatlısının üzerini çilek ile süsleyip fırın bardağı seti ile bardaklara bölüştürebilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Afiyet olsun!