İlkokul zamanlarından kalan mutlu hatıraların bir köşesinde, muhakkak bir beslenme kutusu da vardır. Bu kutunun içindeki o eşsiz lezzetler damak tadımızın gelişimini de birebir etkiler. Hayatımız boyunca belki de bilmeden bu tatları arar, bulunca peşini bırakmayız. 🙂
 
Şimdi küçükleri mutlu etme sırası bizde! Çocuklarımız için sabahların telaşına yenik düşmeden hazırlayabileceğimiz pratik lezzetleri sizin için derledik.
 

Üçgen Sandviç

 
Beslenme kutusunda sıra arkadaşları için de yer açmak istemez misiniz? Evet dediğinizi duyar gibiyiz. Sıra arkadaşları ile iyi anlaşmanın yolu paylaşmaktan geçer. Dilerseniz iki bölüme ayrılabilecek 3’lü beslenme kutusu seti ile çocuğunuzun paylaşmanın mutluluğunu keşfetmesine yardımcı olabilirsiniz. İşte paylaştıkça çoğalan bir lezzet; Üçgen sandviç.
 

Malzemeler

 

  • 2 dilim tam buğday tost ekmeği
  • Krem peynir
  • ½ adet avokado
  • 1 avuç taze fesleğen
  • Az miktarda zeytinyağı
  • Kekik

 

Hazırlanışı

 
Kare şeklindeki tam buğday tost ekmeklerini ikişer adet üçgen elde edecek şekilde bölün. Elde ettiğiniz dört ekmek dilimini hafifçe kızartın. Bir taraftan avokadonun içerisine taze fesleğeni ekleyerek güzelce ezin. Kızaran ekmeklerden ikisine krem peynir sürerek üzerine hazırladığınız avokado ve fesleğenli karışımı sürün. Zeytinyağı ve kekiği hafifçe gezdirin. Diğer iki kızarmış ekmeği üzerlerine kapatın.
 

Mandalinalı Çikolata Topları

 
Çikolatayı sevmeyen var mı? 🙂 En büyük çocukluk aşkımızı artık evde hazırlamak da mümkün! Paketli gıdalar konusunda hassasiyetleri haklı olarak artmış ebeveynler için şahane bir tarifimiz var!
 

Malzemeler

 

    • 3 adet mandalina
    • 50 gr katı kakao yağı
    • 60 gr ham kakao
    • 50 gr hindistan cevizi yağı
    • 50 gr bal
    • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 50 gr çiğ badem

 

Hazırlanışı

 
Mandalinaların kabuklarını soyarak dilimlerine ayırın. Çiğ bademi küçük parçalar haline getirin, bir kaba alın. Diğer tarafta ev yapımı raw çikolatanızı hazırlamaya başlayın.
 
Kaynayıp 3 dk ılıtılmış suyun bulunduğu tencerenin içerisine cam bir kap yerleştirin. Katı haldeki kakao yağını rende yardımı ile küçük parçalara ayırın. Cam kaba koyun ve termometreli yemek kaşığı ile iyice eriyene kadar karıştırın. Hindistancevizi yağı, bal, vanilya özütü ve un eleğinden geçirilmiş ham kakaoyu da karışıma ekleyerek pürüzleri gidene kadar karıştırmaya devam edin. Sıvı çikolatanız pürüzsüz bir kıvama geldiğinde mandalinaları önce çikolataya sonra küçük parça bademlerin içerisine batırın. Bir fırın kabının üzerine yerleştirerek buzlolabında dondurun. Artık pembe atıştırma kabı veya veya mavi atıştırma kabı ile çocukların çantasında yerlerini almaya hazırlar!