Pratik ve Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Çıtır Nohut Çerezi Tarifi

Yalnızca birkaç malzemeyle akşam sohbetlerinize ya da evde film keyfinize eşlik edecek harika bir atıştırmalık yapmak ister misiniz? Sizler için pratik bir şekilde uygulayabileceğiniz sağlıklı bir tarif hazırladık. Harika lezzetiyle kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabileceğiniz çıtır nohut çerezi tarifimiz sizlerle.

Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı elma sirkesi
  • Dilediğiniz baharatlar

Hazırlanışı

Bir gece önceden nohutlarınızı geniş bir tencereye alın. İçine 2 çorba kaşığı elma sirkesi ve su ekleyerek beklemeye bırakın.

Ertesi gün süzgeç yardımıyla nohutların suyunu süzün.

Nohutları tekrar tencereye alın ve yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanmış nohutları hazırlama kasesine alın.

Yağ ve sirke ağızlığı ile zeytinyağını nohutların üzerinde gezdirin.

Karabiber, paprika, kimyon, sarımsak tozu, soğan tozu ve tuz gibi dilediğiniz malzemeleri karışıma ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.

Taşınabilir kapaklı fırın tepsisine nohutları dizin. 

Tepsiyi, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Sağlıklı atıştırmalıklarınız artık hazır. 

Çıtır nohut çerezini, saklama kutusunda muhafaza ederek istediğiniz zaman tüketebilirsiniz. 

 

Afiyet olsun!