Ramazan Sofralarının Vazgeçilmez Tatlısı: Güllaç Tarifi

 
Güllaç geleneksel Türk tatlılarından biridir. Oldukça hafif bir tatlı olan güllaç kalorisinin düşük olması sebebiyle Ramazan aylarında sofralarımızın vazgeçilmezidir. Yapımı bir o kadar kolay olan güllaç, hem sütlü ve hafif oluşu ile midenizi rahatlatacak hem de bol sütlü haliyle iftar sonrası kan şekerinizi dengeleyecek. İsterseniz şimdi, isterseniz bayram tatlısı olarak yapabileceğiniz ve ailenizin tadına doyamayacağı nefis güllaç tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.
 

Malzemeler

     

  • 6 adet güllaç yaprağı
  •  

  • 1 litre süt
  •  

  • 4 yemek kaşığı bal
  •  

  • 5 adet ceviz
  •  

  • 1 yemek kaşığı Gül suyu (isteğe bağlı)

 

Hazırlanışı

 
Sütü tencereye alın ve balı ekleyin. Karıştırarak ısıtmaya başlayın. Kaynamaya başlamadan altını kapatın.

 
Güllaç yapraklarıyla aynı boyutta bir kabın içerisine bir adet yaprağı, parlak kısmı üste gelecek şekilde yerleştirin. Süt ile ıslatın. Sırayla diğer yaprakları da serin ve ıslatın.
 
Yaprakların yarısına geldiğinizde cevizleri serpin. Yaprakları yerleştirmeye devam edin, bitirdiğinizde sütün tamamını kaba boşaltın.
 
Nefis güllacınız hazır! Güllacınızı iki saat buzdolabında soğuttuktan sonra servis setiyle porsiyonlara ayırabilirsiniz.

 
Üstünü nane yapraklarıyla, toz fıstıkla ve narla dilediğinizce süsleyerek tatlı tabağında servis edebilirsiniz.

 
Afiyet olsun.
 
Sağlıklı günler dileriz.