Rengiyle ve Tadıyla Dikkat Çeken Lezzet: Cennet Hurmalı Narlı Kup Tarifi

Rengi, şekli ve lezzetiyle dikkat çeken cennet hurmasıyla yapabileceğiniz, vitamin bakımından zengin olmasıyla özellikle kış aylarında tercih edebileceğiniz narlı kup tarifimiz sizlerle.

Malzemeler

  • 4 su bardağı süt
  • 3 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 çorba kaşığı un
  • ¾ su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket labne peyniri
  • 4 adet cennet hurması
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Nar taneleri

Hazırlanışı

Cennet hurmalarını rendeleyin.

Sütü, 2 çorba kaşığı mısır nişastasını, yumurtayı, vanilyayı, unu ve yarım su bardağı şekeri bir kapta karıştırın.

Karışımı tencerede pişirin. Ardından ocaktan alın. Labne peynirini ekleyin, spatula yardımıyla çırparak soğutun.

Rendelenmiş cennet hurmalarını, 2 çorba kaşığı toz şekeri, 1 çorba kaşığı mısır nişastasını ve limon suyunu koyulaşana kadar pişirin. Ardından soğutun.

İki karışımı, cam kaselere katlar halinde paylaştırın.

Buzdolabında soğumaya bırakın. Ardından nar taneleri ile kupları süsleyin.

Afiyet olsun!