Sağlıklı Bir Atıştırmalık: Keten Tohumlu Kraker Tarifi

 
Açlığımız bastırdığında fazla seçeneğimiz yoksa, sağlıksız çözümlere başvurabiliyoruz. Fazla tüketildiğinde kraker de sağlıksız bir öğüne dönüşebiliyor. Yine de fit ve besleyici bir kraker tüketmeniz mümkün. Özellikle kendi evinizde yapıp, içinde ne olduğunu biliyorsanız. Gittiğiniz her yere yanınızda götüreceğiniz, dostlarınızla ve ailenizle paylaşacağınız sağlıklı bir atıştırmalık için keten tohumlu kraker tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.
 

Malzemeler

 

  • Çeyrek su bardağı chia tohumu
  •  

  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu
  •  

  • 1 su bardağı ay çekirdeği
  •  

  • 1 su bardağı badem unu
  •  

  • Çeyrek su bardağı karabuğday unu
  •  

  • Çeyrek su bardağı kinoa
  •  

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  •  

  • 1 çay kaşığı tuz
  •  

  • 1 adet yumurta
  •  

    Hazırlanışı

     
    Tüm malzemeleri bir hazırlama kasesine alarak iyice karıştırın.
     

     
    Karışımı iki pişirme kağıdının altına alarak 3 milimetre kalınlığında açın. Bir süre buzlukta beklettikten sonra istediğiniz kalıpta kesin. Bunun için atıştırmalık şekil verme seti de kullanabilirsiniz.
     

     
    Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 12 dakika pişirin. Tebrikler, krakerleriniz hazır. Krakerleri, kraker kutusunda uzun süre taze şekilde saklayabilirsiniz.
     

     
    Fit krakerlerinizi yanınızda taşımak için saklama kutusu kullanabilirsiniz.
     

     
    Afiyet olsun.
     
    Tchibo ile sağlıklı atıştırmalıklar. ?