Pratik Muzlu Magnolia Tarifi

Sıcak yaz günlerinde hafif bir lezzet denemek ister misiniz? Hem tadı hem de besleyici olmasıyla sizi cezbedecek muzlu magnolia tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler

  • 1 paket yulaflı bisküvi
  • 2 adet muz
  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker

Hazırlanışı

Kremayı hazırlamak için nişastayı, unu, şekeri, yumurta sarısını ve sütü hazırlama kabına alın.

Karışımı ocağa alın. Ahşap mutfak aparatı ile kabın içindeki malzemeleri kaynayana kadar karıştırın.

Karışımı tekrar hazırlama kabına aktarın. İçine margarin ilave edin.

Vanilyayı ilave ederek şarjlı blender ile 7 dakika karıştırın.

1 paket bisküviyi, blender ile kıvam alana kadar karıştırın.

Meyve ve sebze dilimleyici ile muzları daire şeklinde doğrayın.

Kremayı, cam bardaklara eşit olarak dağıtın.

Bardağın yan kısımlarına muzları ekleyin. Orta kısma bisküvileri yerleştirin.

Aynı işlemi, karışımın üzerine kat çıkacak şekilde bir kere daha tekrarlayabilirsiniz.

Bardakları 2 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın. Muzlu magnolia tarifi artık hazır.

Sağlıklı muzlu magnoliaları dilerseniz cam saklama kabı ile yanınızda taşıyabilirsiniz.

Afiyet olsun!