Nisan ayının en sağlıklı sebzelerinden biri olan enginar, portakal ile bir araya gelince harikalar yaratıyor. Peki portakallı enginar nasıl yapılır? Lezzetine doyum olmayan portakallı enginar yemeği tarifimiz için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Portakallı Enginar Tarifi için Malzemeler:

  • 5 adet enginar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Portakallı Enginar Yapılışı:

Enginar ve patatesleri kesme tahtası üzerinde küp şeklinde doğrayın.

kesme tahtasıArdından havuçları da bıçak yardımıyla yuvarlak biçimde, soğanları ise yemeklik olacak şekilde doğrayın.

bıçak

Soğanları tencerede zeytinyağı ile kavurun.

tencere

Soğanlar kavrulduktan sonra havuç ve enginarları da katın. Yaklaşık olarak 2 ila 3 dakika arası kavurma işlemine devam edin. Ardından narenciye sıkacağı ile taze olarak sıkmış olduğunuz portakal suyunu, un, tuz ve şekerle birlikte tencereye ekleyin.

narenciye sıkacağıHazırladığınız karışım, fokurdamaya başladıktan sonra ağzını kapatarak kısık ateşte 35 dakika boyunca pişirin. Dilerseniz üzerine dereotu ekleyin. Ardından tarifi servis tabağında sunabilirsiniz. Afiyet olsun!servis tabağıBu lezzetli tarif için gerekli olan ürün ve malzemeleri ve daha fazlasını mağazalarımızda ve tchibo.com.tr adresinde bulabilirsiniz.