Sağlıklı Minik Atıştırmalıklar: Kayısılı Yulaf Topları Tarifi

Lezzetiyle damak zevkinize hitap edecek, aynı zamanda kalorisi az olacak masum ve sağlıklı bir atıştırmalık… Sizler için yazın en güzel meyvelerinden biri olan kayısıyla yapabileceğiniz, leziz ve kalorisi az harika bir tarif hazırladık.  Enfes lezzeti ile kayısılı yulaf topları tarifimiz sizlerle.

Malzemeler

  • 15 adet kuru kayısı
  • 6 adet hurma
  • Yarım su bardağı yulaf
  • 2 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı

Kuru kayısıları ve hurmaları hazırlama kasesine alın. Üzerlerine sıcak su ekleyerek 10 dakika bekletin.

Yumuşayan kayısı ve hurmaların suyunu süzün. Hurmaların çekirdeklerini çıkarın.

Çok yönlü doğrayıcı ile hurmaları ve kayısıları küçük parçalara ayırın.

Yulafı el mikseri ile incelinceye kadar çekin. Ardından kayısıları ve hurmaları da ekleyerek karışım homojen bir görünüm alana kadar aynı işlemi sürdürün.

Mikserdeki malzemeleri tekrar hazırlama kabına alın. Tarçını da ekleyerek spatula yardımıyla karıştırın.

Bir tepsiye dayanıklı pişirme matını yerleştirin.

Hazırladığınız karışıma pişirme kalıpları ile matın üzerinde şekil verin.

Kayısılı yulaf toplarını buzdolabında 3 saat beklemeye bırakın. Ardından tatlı tabaklarıyla servis edin.

Dilerseniz sağlıklı minik atıştırmalıklarınızı saklama kutusu ile kolayca yanınıza alabilirsiniz.

Afiyet olsun!