Sağlıklı ve Fit Kurabiye Tarifi

Kahvenin yanında damla çikolatalı kurabiye çok iyi gider. Ancak her kurabiye, sağlıksız olmak zorunda değildir. Evlerinizde kolayca hazırlayabileceğiniz, gluten içermeyen ve sağlıklı kurabiyeler yapabilirsiniz. Ailenize ve misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz, çikolata parçacıklı glutensiz kurabiye tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.

Malzemeler

    • 1 adet muz
    • 1 su bardağı badem unu
    • 1 çay kaşığı vanilya özü
    • Yarım çay bardağı Hindistan cevizi unu
    • Yarım su bardağı fındık yağı
    • Yarım su bardağı akçaağaç şurubu
    • Yarım su bardağı bitter damla çikolata
    • Bir tutam deniz tuzu

 

Yapılışı

Muz ve damla çikolata dışındaki tüm malzemeleri hazırlama kasesine alın. İyice karıştırın.

Muzu havanda döverek püre haline getirin.

Muzu ve damla çikolatayı da hazırlama kasesine alın ve karıştırmaya devam edin. Karışımı 15 dakika dinlendirin. Sonrasında hamuru daire şeklinde parçalara ayırın. Fırın tepsisiyle önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 16 dakika pişirin. Tepsinizi kirden ve çiziklerden korumak için silikon mat kullanabilirsiniz.

Daha net bir kurabiye şekli için yarım küre pişirme matı da kullanabilirsiniz.

Kurabiyelerinizi fırından çıkarın. Biraz soğumalarını bekledikten sonra servis edebilirsiniz. Sağlıklı ve fit kurabiyeleriniz hazır.

Afiyet olsun.

Tchibo ile sağlıklı atıştırmalıklar. ?