Sağlıklı ve Fit Muffin Kek Tarifi

Çoğumuz leziz muffin keklerden sınırsız sayıda yemek istesek de, muffinin yüksek kalorili olması sebebiyle kendimize engel olmak istiyoruz. Sağlıklı muffin hazırlarken, un yerine gluten içermeyen organik badem unu, şeker yerine kuru üzüm ve bal kullanarak bunu yapmanız mümkün. Üstelik tropik meyvelerin en yararlılarından olan avokadoyu katarak lezzeti daha da artırabilirsiniz. Doğal alternatiflerle yapılan, sağlıklı ve fit muffin kek tarifimizi merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler

  • 3 su bardağı badem unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı bal
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet avokado içi
  • 1 adet portakal
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı kabak çekirdeği içi

Yapılışı

Öncelikle portakal kabuğunu keskin bir rende yardımıyla iri olmayacak şekilde rendeleyin.

Badem ununu, kabartma tozunu, kakaoyu  ve vanilyayı bir hazırlama kasesine koyun ve karıştırın.

Balı ve yumurtayı birlikte çırpın. Çırptıktan sonra mutfak robotuna atın.

Badem unu, kabartma tozu, kakao ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri mutfak robotuna atıp robotu çalıştırın. Mikserle iyice karıştırıp, homojen bir karışım hale gelmesini sağlayın. Karışıma hazırlama kabındaki diğer malzemeleri de ekleyerek spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.

Hamur yeterince koyuysa muffin tepsinize önce muffin kağıtlarını sonra da hamurunuzu yerleştirin.

Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında dağılmayacak hale gelene kadar pişirin. Sağlıklı ve fit muffininiz hazır.

Tchibo ile geleneksel lezzetlere sağlıklı alternatifler. ?