Sağlıklı ve Pratik: Elmalı Bademli Kek

Hazır elma mevsimi gelmişken, mutfağınızı mis kokusu ile saracak elmalı bir tatlı hazırlamaya ne dersiniz? 🙂 Elma ile bademin bir arada olduğu leziz bir kek denemek isterseniz, tarifimize göz atabilirsiniz.

Malzemeler

Kek için

  • 75 gram tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı toz badem
  • 3 adet elma
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

 

Kreması için

  • 100 gram mascarpone peyniri
  • 150 gram labne peyniri
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri

 

Hazırlanışı

İlk olarak tereyağını tavada eritin ve eridiğinde ocağın altını kapatarak bir kenarda ılımaya bırakın.

 

Diğer tarafta yumurtaları bir kaba kırın ve üzerine şeker ilave edin. Karışımı 4-5 dakika kadar el mikserinden geçirin.

Kenara ayırdığınız tereyağını ve kuru malzemeleri de yumurta-şeker karışımına ekleyin. Ardından elmalarınızın kabuklarını soyun ve rendenizin ince kısmını kullanarak karışımın içine rendeleyin.

 

Hazırladığınız karışımı, hamurunuzun yapışmayacağı bir taşınabilir kek kalıbına dökün.

Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına, kek kalıbınızı yerleştirin ve karışımı 30 dakika pişirin ve piştikten sonra ılımaya bırakın. Kekinizin kreması için ayırdığınız bütün malzemeleri bir kabın içine koyun ve mikserle çırpın. Ilımaya bıraktığınız kekinizi, pasta kesici ile iki eşit kek tabanı elde edeceğiniz şekilde, ortadan ve yatay olarak bölün.

Kremanızın yarısını, ayırdığınız katların arasını doldurmak için kullanın. Kalan yarısıyla ise kekinizin üzerini kaplayın. Kekiniz hazır. Dilerseniz kekinizin üzerine  pudra şekeri serpiştirerek servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun! 🙂