SAN SEBASTIAN CHEESECAKE

San Sebastian Cheesecake, ‘yanmış cheesecake’ olarak da bilinmektedir. Adını İspanya’nın San Sebastian şehrinden almıştır ve ilk olarak bu şehirde bulunan La Viña adlı restoranda yapılmıştır.

İçi diğer cheesecake’lere göre daha akışkan olan San Sebastian Cheesecake, bu nedenle ‘Creamy Cheesecake’ olarak da adlandırılıyor. Akılda kalıcılığı ile son zamanlarda sosyal medyada en çok paylaşılan tatlılar arasında yerini almayı başardı. 🙂 Bu enfes lezzeti evinde denemek isteyenlerin, tarifimize göz atmalarını öneriyoruz.

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı un
  • 500g krema
  • 900g beyaz krem peynir
  • 6 adet yumurta
  • 1+3/4 su bardağı toz şeker
  • Kelepçeli kek kalıbı
  • El mikseri

Krema, krem peynir ve yumurta oda sıcaklığında olmalıdır.

 

 

Yapılışı

Kelepçeli kek kalıbınızın kenarlarını ve içini tereyağ ile yağlayın. Kalıbın dışına taşacak şekilde kestiğiniz yağlı kağıdı kalıba yerleştirerek aynı şekilde yağlayın. Biraz taşacak şekilde yağlı kağıdınızı hafif kesin ve içine oturtun. Tekrar yumuşak yağ ile kenarlarını ve içini yağlayın. Şeker ve krem peyniri birbirinin içine yedirene kadar el mikseri ile çırpın. Çırpmaya devam ederken yumurtaları birer birer (aralarda çırpmak suretiyle) ekleyin. Karışımın içerisine sırası ile krema ve kaşık kaşık ilave ettiğiniz unun da diğer malzemeler gibi iyice çırpılmış olmasına özen gösterin. Kalıba dökün. Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra, 20 dakika fırının kapağını açmadan dinlenmeye bırakın. Çıkarttığınızda oda sıcaklığına gelene kadar soğutun ve buzdolabına koyun. Bir gün kadar bekledikten sonra yağlı kağıdı ile birlikte kalıbından çıkararak bir servis tabağına alın.

Afiyet olsun. ?