Şekersiz ve Leziz: İrmik Helvası Tarifi

 
Bazı tatlılar hayatımız boyunca bizimledir. Mesela helvalar kültürümüzde hem tatlı hem de kahvaltılık olarak sıkça tüketiliyor. Bu helvalar içinde en sevilenlerinden biri de tabii ki irmik helvasıdır. İsterseniz sıcak, isterseniz soğuk olarak; isterseniz de dondurma eşliğinde afiyetle tüketebilirsiniz. Şeker içermese de lezzeti aynı kalan, ailenizle ve sevdiklerinizle paylaşarak keyfini artırabileceğiniz irmik helvası tarifimizi sizinle paylaşıyoruz.
 

Malzemeler

 

  • 1 bardak irmik
  •  

  • 2 bardak süt
  •  

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  •  

  • 1,5 yemek kaşığı bal
  •  

  • Ceviz
  •  

  • Fındık
  •  

  • Antep fıstığı
  •  

Hazırlanışı

 
Tereyağını geniş bir tencereye koyun. Erittikten sonra üzerine irmiği de ekleyin. İyice kavurun.
 

 
Daha küçük bir tencerede sütü ısıtın, içine balı da ekleyerek karıştırın. Bu esnada cevizi, fındığı ve Antep fıstığını blenderdan geçirin.

 
Kavrulan irmiğin altını kısın. Süt ve bal karışımını, kavrulan irmiğin üzerine dökün ve kısık ateşte çırpıcı yardımıyla yavaşça karıştırın.
 
İrmik helvanız kıvam aldığında altını kapatın. Şekersiz irmik helvanız hazır! Dinlendirdikten sonra robotta çektiğiniz kuruyemişlerle süsleyerek tatlı tabağınızda servis edebilirsiniz.

 
Afiyet olsun.