Sevgililer Günü’ne Özel Menü: Cordon Bleu

Kalbe giden kestirme yol mutfaktan geçer. Sevgililer Günü’nde sevdiğinize romantik bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz? Hem pratik hem lezzetli Cordon Bleu tarifi ile sevdiğinizi şımartın. Lezzetiyle tadı damağınızda kalacak ve romantik sofranıza çok yakışacak Cordon Bleu tarifimiz, yazımızın devamında!

 

MALZEMELER

  • 2 adet tavuk bonfile
  • 4 dilim dana jambon
  • 4 dilim kaşar peyniri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket pane harcı

Kızartmak için;

  • 2/3 su bardağı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Tavuğun ince kısımlarını ayırın. Tavuğu birbirinden ayrılmayacak biçimde enlemesine kesin.

2 adet jambonun etrafına kaşar peynirini sarın. Kaşarı ve jambonu, daha önce ayırdığınız tavuğun arasına taşmayacak şekilde yerleştirin. Kürdan ile tutturun.

Yumurtayı bir çırpma kabına alarak yavaşça çırpın ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin.

Hazırladığınız tavuğu önce bu karışıma sonrasında pane harcına bulayın.

Isıttığınız tavada, tavuğu arkalı önlü 8-10 dakika kadar kızartın.

Nar gibi kızarmış olan tavukları bir servis tabağına alın.

Romantik akşam yemeğinizi hazırlarken size eşlik edecek tüm bu ürünleri ve daha fazlasını keşfetmek için mağazalarımıza ve tchibo.com.tr’ye davetlisiniz. Sevgililer Günü yemeğiniz hazır, afiyet olsun!

 

Sevgililer Günü’ne Özel Menü: Çikolatalı Sufle

 

Romantik bir Sevgililer Günü yemeğinin ardından tatlı bir kapanışa ne dersiniz? Her kaşıkta çikolataya doyacağınız çikolatalı suflenin lezzetine hayran kalacaksınız. Sevgililer Günü’ne özel çikolatalı sufle tarifimiz, yazımızın devamında!

MALZEMELER

  • 125 gram bitter çikolata
  • 125 ml süt
  • 3 adet yumurta (sarıları ve beyazları ayrılmış)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • ½ yemek kaşığı un
  • ¼ çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Pişirme kaplarını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kakao

Servisi için:

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Sütünüzü bir tencereye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın.

Küçük parçalara böldüğünüz çikolataları içine atın, çikolatalar eridiğinde sütü ocaktan alın.
Bir tencerede tereyağını tahta kaşık yardımı ile eritin. Unu da ekleyerek kokusu çıkana dek kavurun.

Ilınan çikolatalı süt karışımına, toz şekeri ilave ederek sürekli karıştırın. Yumurta sarılarını ekleyip 2 dakika daha karıştırın ve ocaktan alın.

Derin bir kasede yumurta beyazlarını ve bir çimdik tuzu, köpük haline gelene dek çırpın.

Soğumuş çikolata karışımı ile köpüğü spatula yardımıyla karıştırın. Köpüğün sönmemesine dikkat edin.

Sufle kaplarınızı yağladıktan ve kakao ile kapladıktan sonra hazırladığınız harcı eşit şekilde kaplara dağıtın. 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz sıcak sufle kabını bir tatlı tabağına alın ve pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.

Sevgililer Günü’ne özel tatlınız hazır. Afiyet olsun! Eşsiz ve nefis tariflerde size eşlik edecek tüm mutfak gereçlerini mağazalarımızda ve tchibo.com.tr’de keşfedin.