Sıcacık Bir Lezzet: Zencefilli Havuç Çorbası Tarifi

Vitamin deposu havuç, lezzetiyle ve görünümüyle yer aldığı tüm sofralara renk katar. Bu yazımızda, kış mevsiminde şifa niyetine içebileceğiniz, içinizi ısıtacak zencefilli havuç çorbası tarifimizi sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler:

  • 1 diş sarımsak
  • 30 ml zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 5 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 5 g taze zencefil
  • 1,2 litre su
  • 8 g tuz
  • 6 g iri çekilmiş karabiber

Hazırlanışı:

Soğan, patates ve havuçları dilimleyin.

Soğanları tencereye alarak zeytinyağında kavurun.

Patates ve havucu da ekleyerek kavurma işlemine devam edin.

Sarımsak ve zencefili ezin. Ardından tencereye ilave edin.

 

 

Su ekleyin, ardından tuz ve karabiber ilave edin.

Tüm malzemeler yumuşayana kadar kaynamaya bırakın.

Mutfak robotuyla pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çekme işlemi yapın.

5-6 dakika kaynamaya bırakın.

Çorbayı servis kasesine alın.

Dilerseniz krema ve dereotu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!