Havaların gittikçe ısınıyor olması kıyafetlerinizi ve aktivitelerinizi etkilemekle kalmıyor, yeme-içme zevkinizi de değiştiriyor. Tüketmeyi çok sevdiğiniz halde, sırf havaların sıcak oluşu yüzünden yiyemediğiniz tatlıları, gelin bir de buz gibi tarifleri ile deneyelim. ?

Çikolata Soslu Parfe

Malzemeler:

  • 300 g yulaflı bisküvi
  • ½ su bardağı kakaolu pirinç patlağı
  • 100 g bademli krokan
  • 50 g damla çikolata
  • 2 paket toz krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 100 g bitter çikolata
  • 50 ml krema

Yapılışı:

Badem krokanı bir bıçak yardımı ile parçalayın ve bisküvileri elinizde ufalayıp bir kaba alın.
Başka bir kapta toz krem şanti ve soğuk sütü çırpın, buzdolabına 10 dakika beklemeye bırakın.
Badem krokan, bisküvi karışımına damla çikolaya ve pirinç patlağını da ekleyin ve tüm karışımı krem şanti içine boşaltın.
Bu şekilde son kez karıştırıp tüm karışımı bir kek kalıbına alın, streçleyin ve buzdolabında 3 saat kadar bekletin.
Bu sırada sosu için 50 ml kremayı kaynatmadan ısıtın ve 100 gram çikolatayı parçalara bölüp kremanın içine atıp eritin
Parfeniz hazır olunca üzerine çikolata sosunu döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

Çilekli Sorbe

Malzemeler:

  • 600 g çilek
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su

Yapılışı:

Toz şeker ve suyu derin bir tencereye aktarın ve toz eriyene kadar kısık ateşte 10 dakika kaynatın.
Karışım şurup kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
İyice yıkadığınız çilekleri küçük küçük kesip blenderdan geçirin.
Hazırladığınız çilek püresini taze sıkılmış limon suyu ve soğuyan şerbet ile karıştırın.
Ağzı kapalı bir şişede olacak şekilde karışımı -18 derecede muhafaza edin ve yoğun bir kıvam alıncaya kadar her 30 dakikada bir, bir kaşıkla karıştırın. 4-5 saat içinde sorbeniz hazır olacak.
Yanına dondurma ile servis etmeyi unutmayın. ?

Kahveli Soğuk Pasta

Malzemeler:

  • 2 paket kedidili bisküvi
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı granül kahve
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı süt
  • 2 poşet krem şanti
  • 200 ml krema

Yapılışı:

Kedidili bisküvileri blenderdan geçirin ve derin bir kaba boşaltın.
Karışıma vanilya ve pudra şekeri ekleyin.
1 çay bardağı ılık suda 2 tatlı kaşığı granül kahveyi eritip karışıma ekleyin.
Yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına karışımı dökün ve üzerini düzleştirin.
Kreması için süt ve krem şantiyi köpürene kadar çırpın.
Hazırlanan kremanın yarısını kek tabanının üstüne boşaltın ve düzeltin.
Kalan diğer yarısını da bir sıkma torbasına koyun ve pastanın üstüne şekil vererek süsleyin.
Son olarak pastanın üstünde kakao ve kahve ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. ?