Şifa Dolu Bir İçecek: Meyve Çayı Tarifi

Mevsim geçişleri ve aniden soğuyan havalar, hastalıklara davetiye çıkaran durumlardır. Sizler için bolca vitamin almanızı sağlayacak; sonbahar ve kış mevsimlerinin sunduğu eşsiz atmosferi izlerken yudumlayabileceğiniz bir çay tarifi hazırladık. Portakal, elma, limon gibi vitamin deposu meyvelerle yapabileceğiniz, oldukça şifalı çay tarifimiz sizlerle.

Malzemeler

  • Yarım portakal
  • Yarım elma
  • 1 limon
  • Birkaç dilim taze zencefil
  • 2-3 adet karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Süzme bal

Hazırlanışı

 Portakalı, elmayı ve limonu yıkayarak kesme tahtasına alın.

Bıçak yardımıyla küp şeklinde doğrayın.

Soyucu yardımıyla zencefilin kabuklarını soyun. Küp şeklinde doğrayın.

Doğradığınız tüm malzemeleri su ısıtıcısına alın. Üzerine su ekleyin.

Karanfil ve çubuk tarçınları da ekleyerek kısık ateşte kaynatın.

15 dakika sonra ısıtıcıdaki çayı kupalara aktarın.

Üzerine 1 tatlı kaşığı süzme bal ekleyin.

Afiyet olsun!