Siyez Unlu Organik Ekmek Tarifi

Dünyanın ilk buğdaylarından ve glisemin indeksi en uygun gıda olan siyez unu ile lezzetli ekmekler yapmaya ne dersiniz? Evinizde organik ve sağlıklı ekmeğinizi pratik bir şekilde yapmak istiyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz.

Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Aldığı kadar siyez unu

Hazırlanışı

Öncelikle birkaç püf nokta söyleyeceğiz: Süt ılık olursa maya daha güzel kabarır. Bu nedenle sütü hafif ısıtın.

Derin bir kapta süt, su, zeytinyağı, tuz, şeker ve mayayı karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edin. Karışımı akışkanlığını kaybedecek kıvama getirin.

Üstünü nemli bir bezle örtün ve hamuru yaklaşık 8 saat, sıcak bir yerde dinlendirin. Daha sonra hamura, yağlı kağıdın üzerinde şekil vererek 180 derece fırında, 50 dakika kadar pişirin.

Ekmeğiniz hazır.

Afiyet olsun! ?