Sofraları Süsleyen Enfes Tat: Narlı Mus Tarifi

Antioksidan bakımından zengin narın ve bağışıklığı artıran Hindistan cevizinin bir araya geldiği, sağlıklı ve farklı bir tarifi denemeye ne dersiniz? Hindistan cevizi sütü ile hazırlayabileceğiniz, süt ürünü sevmeyenlerin bile bayılacağı, yemek sonrasında servis edebileceğiniz narlı mus tarifimiz sizlerle.

 

Malzemeler:

  • 2 bardak nar suyu
  • 1/4 bardak bal
  • 2 bardak Hindistan cevizi sütü
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 bardak nar tanesi
  • 4 kaşık çekilmiş Hindistan cevizi

 

Hazırlanışı:

Nar suyunun ¼’ünü hazırlama kasesine ekleyin.

Nar suyunun kalanını ve balı başka bir tencereye koyarak kaynamaya bırakın.

Ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar spatulayla karıştırın.

Hindistan cevizi sütünü ve vanilyayı ekleyip, karışım homojen bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın.

Kaselere paylaştırdığınız karışımı, buzdolabında en az 3-4 saat bekletin.

Üzerine Hindistan cevizini ve nar tanelerini serpiştirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!