Soğuk Havaların Lezzeti: Zencefilli Kış Kurabiyesi

Sonbaharın son günlerinde, lezzetli ve bir o kadar da faydalı bir kurabiye ile kahve saatlerinizi tatlandırmaya ne dersiniz? Zencefil, bal ve pekmez üçlüsüyle hazırlayabileceğiniz hem sağlıklı hem lezzetli Zencefilli Kış Kurabiyesi tarifimiz, şimdi sizlerle.

 

Malzemeler

1 su bardağı un

5 yemek kaşığı şeker

1/2 çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı kabartma tozu

1/4 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı pekmez

100 gram tereyağı

2 çay kaşığı toz zencefil

1 yemek kaşığı bal

1 yemek kaşığı Türk kahvesi

Hazırlanışı

Un, tarçın, esmer şeker, zencefil, kabartma tozu, tuz ve Türk kahvesini mutfak robotunuza alın.

Tereyağını küçük parçalara bölün ve karışımın üzerine ekleyin.

Karışımı robotla çekin, bal ve pekmez ile birleştirin. Tüm malzemeyi karıştırma kabına aktarın.

Ceviz büyüklüğünde kopardığınız hamurları yuvarlayıp yassılaştırın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

 

180 derece fırında 20 dakika kadar pişirin.

 

Afiyet olsun.