Tarçınlı Zencefilli Kurabiye Tarifi

Kurabiye, akla ilk gelen lezzetli atıştırmalıklardan biridir. Özellikle, evinize misafir gelecekse ikramlarınızda çeşitlilik yaratmak için iyi bir alternatiftir. Hızlı ve kolay bir şekilde hazırlayacağınız kurabiye, beklenmedik ev ziyaretlerinde kurtarıcınız olabilir. Kış mevsiminin havasına uygun tarçınlı ve zencefilli leziz bir kurabiye tarifimizi merak ediyorsanız, yazımızın devamına göz atabilirsiniz. 🙂

Malzemeler

  • 140 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı pekmez
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı zencefil

Hazırlanışı

İlk olarak, mutfak önlüğünüzü giyin ve kıyafetlerinizi olası lekelerden koruyun. 🙂

Sonrasında, şeker ve tereyağınızı bir kaba alın. Birbirilerine iyice karışına kadar mikserle çırpın.

Karışımınıza, yumurtanın sarısını ve yarım su bardağı pekmezi ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

Un, kabartma tozu, tarçın ve zencefili de karışımınıza ekleyerek iyice yoğurun. Karışımınız, unun da etkisiyle artık hamur kıvamına gelmiş olacak. Hazırladığınız hamur, kaptan ayrılacak kıvama geldiği zaman top haline getirilerek ikiye ayırın. Ayırdığınız parçaları, bir tepsiye koyun ve üstünü sıkıca streçleyerek 15 dakika kadar katılaşması için dondurucunuz da bekletin.

Dondurucuda bekleyen hamurunuz, iyice sertleşmiş olmalı. Merdane ya da oklava yardımıyla açılacak kıvama gelen hamurunuzu istediğiniz şekilde kesin. Kurabiyelerinizi şekillendirmek için eğlenceli desenleri olan bir kurabiye kalıbı kullanabilirsiniz.

Dilerseniz kurabiye hamurunuzu desenli hale getirmek için süsleme rulosu da tercih edebilirsiniz. Ardından şekil verdiğiniz kurabiyelerinizi bıçak yardımıyla kesebilirsiniz.

Bu aşamada eğer hamurunuzun üzerine yağlı kağıt sererseniz hamuru açmanız daha kolay olacaktır. Hamurlarınızı, önceden yağlı kağıt sererek hazırladığınız fırın tepsisine aralarında yeterli boşluk olacak kadar dizin.

Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda dilimlediğiniz hamurlarınızı 8 – 10 dakika kadar pişirin ve tabağınıza dizin.

Dilediğiniz gibi servis edin.

Afiyet olsun! 🙂