Taze Sonbahar Salatası Tarifi

Sofralarınızı renklendirecek besleyici ve vitamin deposu bir kase salataya ne dersiniz? Hafif ve bir o kadar da zengin besin değeri ile Güz Salatası tarifimiz, sizlerle.

 

Malzemeler

1/4 kırmızı lahana

1 adet orta boy havuç

4-5 adet ceviz içi

1 adet kırmızı kapya biber

4-5 dal maydanoz

3 adet kornişon turşu

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet büyük diş sarımsak püresi

1/2 limon suyu

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı zerdeçal

1 çorba kaşığı elma sirkesi

3 çorba kaşığı nar tanesi

 

Hazırlanışı

Cevizlerinizi iri kalacak şekilde dövün veya ufaltın.

Küçük bir kasede sarımsak püresi ile tuzu ezin.

Zerdeçal, zeytinyağı ve sıktığınız limon suyunu ekleyin.

Sebzeleri dilediğiniz şekilde doğrayın ve sos ile karıştırın.

Salatınızı salata kasesine alın. Dilerseniz üzerini ceviz ve nar taneleri ile süsleyin.

 

 

Afiyet olsun.