Uzun Süre Tok Tutan Lezzet: Fırında Sağlıklı Yer Elması

Yapması oldukça pratik, yemesi de bir o kadar keyifli… Fazlasıyla doyurucu ve patatesi aratmayan lezzetiyle fırında yer elması tarifimiz sizlerle. 

Malzemeler

  • 500 gram yer elması
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz

Yapılışı 

Kabuklarını soymadan, büyüklüklerine bağlı olarak ortadan ikiye ya da üçe bölün.

Sarımsakların kabuklarını soyun.

Soyduğunuz sarımsakları iyice ezin.

Bir kasenin içinde zeytinyağı, sarımsak, kekik, karabiber ve tuzu karıştırın.

Bir fırın tepsinin üzerine ya da fırın kabına yağlı kağıt serin. Üzerine yer elmalarını aktarın.

Hazırladığınız sarımsaklı, baharatlı zeytinyağını yer elmalarının üzerine gezdirin. Elinizle harmanlayın.

180 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirin.

Fırında çıkarıp servis tabaklarında sıcak sıcak servis edin.

Fırında yer elması tarifimiz hazır. 

Afiyet olsun.